Få et outplacementforløb til medarbejderen der bevarer virksomhedens image

Outplacement sikrer at medarbejderen kommer godt videre i karrieren

Outplacement

Hvad er outplacement?

Outplacement er den sikre vej for den opsagte medarbejder, der får individuel rådgivning og sparring om næste skridt i karrieren.
Ved at anvende vores gennemprøvede strategi for jobsøgning, med alt hvad denne disciplin indeholder, skabes der optimale betingelser for at medarbejderen i vores outplacementforløb lander sit næste job hurtigst muligt.

En fyring kan være ødelæggende. For en medarbejder er det ikke bare tabt indkomst, det er at miste en identitet og fællesskab af kolleger. At bekymre sig om det logiske næste skridt kan føles overvældende.

At lade medarbejdere gå er også en ubehagelig oplevelse for ledere. Du kan dog tage skridt til at gøre fyringer til en så positiv oplevelse som muligt. Opsigelse med værdighed bør altid omfatte outplacement tjenester for at hjælpe arbejdstagere med at tage et skridt fremad i det næste kapitel af deres karriere.

Hvorfor skal du investere i at hjælpe mennesker, der ikke længere er dine ansatte? Det handler om mere end blot dine udadvendte medarbejdere. Det handler også om din virksomheds omdømme og brand, og de medarbejdere, der bliver tilbage.

Outplacement er det rigtige at gøre for medarbejderne

Outplacement giver et fokus for medarbejdere, der er chokerede over en fyring. Uanset om du har advaret dit personale om, at en større fyring er på vej eller ej, er den sidste dags endegyldighed og usikkerheden om i det mindste midlertidig arbejdsløshed et chok for en persons psyke. Ved at give dem umiddelbare outplacement tjenester, giver du dem en livline i det hav af usikkerhed, noget håndgribeligt at fokusere på, som vil give reel værdi med det samme:

 • Outplacement tjenester giver afskedigede medarbejdere mulighed for at komme hurtigere videre til næste fase i deres professionelle liv. Du giver dem værktøjerne til at definere deres passioner, styre deres næste skridt og blive ansat igen, typisk hurtigere, end hvis outplacement ikke blev leveret.
 • Outplacement coaching er uvurderlig, især for folk, der har været ude af arbejdsmarkedet i et stykke tid. Hvis du er i stand til at afskedige mangeårige medarbejdere, er det mere end sandsynligt, at de ikke er oppe på de seneste jobsøgningstrends, ikke kender vigtigheden af ​​LinkedIn eller har ingen idé om, hvordan man strukturere deres tid i overgangen.
 • Outplacement fremskynder jobsøgningsprocessen, og god outplacement understøtter også dem med sværere overgange. Det er vigtigt at støtte dem med mere udfordrende søgninger, ikke kun de mennesker, der lander hurtigst. For eksempel kan det være vanskeligt og tidskrævende at skifte branche. Outplacement planer med længere varighed er en fantastisk ting. Og da mere progressive outplacement løsninger, har frigjort deres planer fra fast ejendom, behøver længere varighed ikke at betyde ude af budgettet.
 • Ingen omkostninger for medarbejderne. Når folk mister deres arbejde, er reduceret indkomst et hovedproblem. Heldigvis er outplacement tjenester gratis for medarbejderne. Arbejdsgiverne betaler for disse ydelser.
 • Det er vigtigt at skabe struktur. At få dit CV ud og vandre, er ikke det første skridt i en smart jobsøgning. De, der tager sig tid til at vurdere deres retning og skabe en robust liste over mål, vil være i bedre form.
 • CV og profil coaching. At finde stemmen til dit CV er meget nemmere, når der er klarhed over dine mål. Hvis det er et stykke tid siden, dine medarbejdere har været på arbejdsmarkedet, kan en outplacement coach hjælpe med at skabe dokumenter, der fremhæver de relevante færdigheder i et moderne, professionelt format og tale direkte til mulighederne.
 • Interview forberedelse. Samtaler til et nyt job kan være nervepirrende. En outplacement coach hjælper folk med at forberede sig ved at gennemgå svar på almindelige og vanskelige spørgsmål.
 • Karriereindsigt. At miste et job kan være drivkraften til karriereskift. Hvis folk ønsker at flytte fokus, er outplacement tjenester i stand til at hjælpe dem med at lære mere om deres talenter og passioner, så de trygt kan vælge den rigtige karrierevej.
 • Rådgivning om netværk. Alle ved, at netværk er en nøglekomponent i at få et nyt job, men hvordan gør man det præcist? Outplacement tjenester tilbyder vejledning og omfatter de mest effektive netværksstrategier.
 • Positiv forstærkning. At miste dit job kan få folk til at føle sig ængstelige. En jobsøgning, der trækker ud, kan få dem til at føle sig deprimerede. Outplacement tjenester er som at have en bedste ven, der altid er der som en klangbund for at hjælpe folk med at komme ud af bekymringer og derefter give dig et boost af positiv feedback, så du kan holde øje med præmien.

Outplacement er godt for DIN virksomhed

Et stærkt employer brand er afgørende for at tiltrække de bedste talenter, og på dette arbejdsmarked betyder det mere end nogensinde. Ved at sikre, at dine spændende medarbejdere straks fokuserer på deres karriere, snarere end deres frustrationer over at blive sluppet, vil du væsentligt reducere den negative indvirkning på dit sociale omdømme.

Hvordan?
I dag klager utilfredse medarbejdere, der er kede af en fyring, ikke kun til venner og familie. De poster på sociale medier og gør håndgribelig skade på dit arbejdsgiverbrand i processen. Og tag ikke fejl af det, når du forsøger at tiltrække top talenter, betyder de dårlige anmeldelser og kommentarer på sociale medier meget. Vores undersøgelser viser, at den rigtige tilgang til outplacement reducerer omdømme nedfald betydeligt.

Outplacement skaber tryghed for efterladte og bevarer kulturen

Det handler ikke kun om de medarbejdere, du afskediger. Det handler også om dem, der bliver tilbage. Fyringer forårsager en masse angst blandt de “overlevende”, der spekulerer på, om de er den næste. At vide, at deres kolleger fik hjælp til at finde nye job, gør meget for at dæmpe denne frygt. Og det skaber også loyalitet, når de ser dig gøre det rigtige ved deres venner og kolleger.

Når forudgående varsel er muligt, tillad udgående medarbejdere at begynde at bruge outplacement tjenester, mens de stadig er på deres job – den periode, hvor de er mest omsættelige. De er langt bedre forberedt til at komme i gang, når deres ansættelse slutter, og de er mere tilbøjelige til at forblive villige ambassadører for deres tidligere arbejdsgivers brand, som støtter deres virksomhed online og blandt deres jævnaldrende, eller i det mindste står neutralt. Mange scenarier tillader ikke dette. Men der er altid plads til håndtering af offboarding i disse følsomme situationer.

Outplacement råd til jobsøgende:

Nu hvor du har besluttet at investere i outplacement, er det vigtigt at hjælpe med at vejlede medarbejderne i at få mest muligt ud af servicen. Her er nogle råd til at give dine udgående medarbejdere for at maksimere fordelen ved outplacement, du giver dem:

 • Lad som om du bruger dine egne penge. Du vil bruge så meget af din outplacement pakke som du kan, så lad som om du har købt den. Organisationer der leverer fleksible tjenester, hvor din tildeling af coaching kan bruges, selv efter du har fået en ny stilling, til ting som onboarding succes. Hvis du lander et nyt job og ikke er tilfreds, kan din coach eller lille gruppe stadig hjælpe dig med at løse eventuelle problemer eller endda finde et nyt job. Udnyt denne mulighed for at udvikle din karriere i den rigtige retning.
 • Hold kontakten med din private coach. Tænk på din coach som en betroet, vidende ven. Din coach kan hjælpe dig med alt fra at skrive dit CV og følgebrev til at forhandle løn og omsætte samtaler til tilbud. Mange mennesker vælger at holde kontakten med deres coach i årevis. Jo bedre din coach kender dig, jo mere kan han eller hun hjælpe dig i de kommende måneder og år.
 • Udnyt peer gruppe sessioner. At lære folk at kende i en lignende situation kan være både sjovt og informativt. Du får mulighed for at præsentere din situation for hele gruppen og få alle til at hjælpe dig i din søgning. Vores forskning viser, at de, der regelmæssigt deltager i en lille gruppe, får job hurtigere og til højere løn end dem, der kun arbejder med deres private coach.
 • Find en jobsøgningspartner. Bed din coach om at matche dig med en eller flere jobsøgningspartnere. Du kan ofte tale med din jobsøgningspartner for at diskutere dine jobsøgningsmetoder, eller hvis du blot har brug for opmuntring før en samtale. Selvfølgelig kan du altid ringe til din coach, men du vil føle dig bedre ved at vide, at der er en peer-level partner, som forholder sig til det, du går igennem.

At finde den rigtige outplacement partner

Dels afhænger den rigtige outplacement partner af dig. Nogle organisationer tilbyder outplacement for at markere et felt. Deres fokus er primært på omkostningerne, og de har ikke noget imod, når deres afgående medarbejdere ikke bruger tjenesten. For disse organisationer er der en række billige og virtuelle coachingmuligheder.

Omvendt anerkender et stigende antal organisationer det overbevisende investeringsafkast, da det vedrører bevarelse af employer brand. Hvis dit omdømme forstyrrer din evne til at rekruttere det bedste talent inden for dit felt, har du et problem, der er en størrelsesorden større end at pådrage sig de beskedne omkostninger ved outplacement. For disse virksomheder er beslutningsprocessen lidt mere kompliceret. For eksempel bliver outplacement partnerens effektivitet i forhold til at nå ud, forbinde og engagere sig med spændende medarbejdere en vigtig faktor.

Den rette outplacement partner vil levere personlig service til en stor værdi. Coaching er kun nyttig, hvis du kan få adgang til din coach. Spørg om det er muligt at mødes ansigt til ansigt. Hvis du ønsker, at dine spændende medarbejdere skal forbinde og opbygge et forhold til deres outplacement coach, kan et møde ansigt til ansigt være vigtigt.

Spørg om leverandørens engagement i innovation og spørg om den rolle, teknologien spiller i deres løsning. Softwarens stigende rolle i outplacement løsninger er en bemærkelsesværdig tendens på det seneste.

Outplacement deltagere lærer forskelligt. Nogle lærer bedst ved at læse – andre er mere visuelle. Find ud af om alle måder, hvorpå deltagerne kan få adgang til indhold, uanset om det er workshops, mindre gruppemøder, on-demand-videoer og så videre.

Og ikke at forglemme er metoden. Spørg, om der er en specifik metode og i så fald, hvad den handler om. Hvordan udvikler det sig? Hvad er beviserne for dets effektivitet? Hvordan er leverandørens coaches i stand til at holde sig opdateret med metoden og med coaching og coachingteknologi generelt?

Endelig bør du overveje ansvarlighed. Find ud af, hvordan leverandøren vil holde dig orienteret om deltagernes fremskridt. Hvordan spores aktivitet?

I slutningen af ​​dagen er der meget at overveje. Det kan give mening at etablere pilotprogrammer med nogle få lovende virksomheder. Der er ingen grund til at underskrive en aftale med eksklusivitet, selvom du har til hensigt at bruge kun én leverandør. Få din outplacement partner til at tjene din forretning hver dag.

Et outplacementforløb i praksis

Et outplacementforløb indeholder typisk som standard:

– Extended DISC test + feedback
– Hvad kan den opsagte medarbejder?(kompetenceafklaring)
– Hvad vil den opsagte medarbejder?(drømmejob/visioner/praktisk)
– Hvad vil den opsagte medarbejder have ud af forløbet?
– Kommunikationsstrategi(hvordan skrives ansøgning, CV mv.)
– Præsentationstrategi(hvordan promoverer medarbejderen sig til f.eks. en jobsamtale)
– Jobsøgningsstrategi(hvilket mix af strategier anvendes for at komme hurtigere i job?)
– Social medie strategi(hvordan anvendes en eller flere sociale medier til jobsøgning?)
– Vinderstrategi(hvilken plan er der for at være den kandidat der får jobbet?)
– LinkedIn kursus for opsagte medarbejdere
– Mentaltræning der skaber elite jobsøgning

🤷‍♀️ 💼 🤷‍♂️ 💼 🤷‍♀️ 💼 🤷‍♂️ 💼

Læs om hvordan skriver man en ansøgning

🤷‍♀️ 💼 🤷‍♂️ 💼 🤷‍♀️ 💼 🤷‍♂️ 💼

| Jobsøgning |
| Rekruttering | Outplacement | Outplacementforløb |
| Jobansøgning | Ansøgning skabelon | Ansøgning eksempel | Uopfordret ansøgning eksempel | Uopfordret ansøgning | Motiveret ansøgning eksempel | Motiveret ansøgning |
CV skabelon | CV eksempelCV skrivning |
| Jobsamtale | Mentaltræning | Mentaltræner | Jobplet | Spørgsmål til jobsamtale | Forberedelse til jobsamtale |
| Stress symptomer |
Stresscoach | Karrierecoach | Karrierecoaching | Job coaching |
| DISC analyse | Trivselsundersøgelse | Spørgeskemaundersøgelse |
| Psykisk arbejdsmiljø | Arbejdsglæde | SelvværdSelvtillid |
| Udbrændthed | Posttraumatisk stress | Stresshåndtering |
| LinkedIn kursus | LinkedIn login | LinkedIn hjælp |

🤷‍♀️ 💼 🤷‍♂️ 💼 🤷‍♀️ 💼 🤷‍♂️ 💼

Læs om genplacering (på engelsk)

NB:
Denne og alle andre sider på dette website er underlagt den Disclaimer du kan læse i bunden af siden jobsøgning der også linker til denne side om outplacement.