En karrierecoach hjælper med at anskue jobsøgning og jobsamtale fra alle vinkler

En karrierecoach hjælper med at anskue jobsøgning og jobsamtale fra alle vinkler

Karrierecoach

Hvad er en karrierecoach?

En karrierecoach er en ekspert i karriereplanlægning, som samarbejder med dig for at maksimere dit potentiale og vækst. En karrierecoach har ofte specifik træning i opbygning af CV, karriereplanlægning, forhandling, interview, coaching og motivation, og de ved, hvordan man identificerer og bygger videre på dine bedste personlige og professionelle egenskaber for at hjælpe dig med at blive mere succesfuld i din karriere.

Kort sagt får du effektiviseret det du har brug for i din jobsøgningsproces så du kommer til flere jobsamtaler eller går videre i samtalerunderne på vej til jobbet.
Det er næsten en uoverstigelig opgave at håndtere alle aspekter af en jobsøgningsproces på egen hånd. Naturligvis er der få der kan, de fleste ender blot med at blive demotiverede og/eller langtidsledige.

Fokusering og motivation

Sagt på en anden måde, så hjælper jeg dig med at samle og fokusere på de relevante erfaringer og oplevelser fra din karriere, og i samarbejde med dig skaber vi dit nye brand på denne baggrund – som er det indtryk arbejdsgiver bliver efterladt med når du har været til den 1. jobsamtale.

Når dit brand er på plads, konstrueres din elevatortale og præsentation – og dem træner du så du kan fortælle dem spontant efter behov.

Endelig arbejder vi med din motivation og drivkraft, som er det brændstof begejstring accelererer på.

Som karrierecoach tør jeg godt stille dig de udfordrende spørgsmål, så du som jobsøger får bevidstgjort og afklaret hvad dine mål egentlig er, både professionelt og personligt.

Karrierecoach strategi

For at du kommer videre end blot jobsamtale runde nr. 1, har jeg udviklet en vinderstrategi i forbindelse med jobsøgning som jeg kalder “100% chance for at få jobbet” – og denne strategi vil jeg indvilge dig i dele eller helheden af, relateret til din egen personlighed og det job du søger.

Fordi vi har individuelle behov og alle er forskellige når vi søger job – tilbyder jeg dig denne unikke mulighed for sparring. Min erfaring er også, at der er god chance for at vokse som menneske, og få indarbejdet et andet flow når du går til jobsamtale fremover – ved at komme i et forløb hos mig som karrierecoach.

Regnede du også ud her, at det gælder om hurtigt at komme direkte ind til benet – også i din interne kommunikationspakke (alt hvad du tænker og føler)?

Fordele ved en karrierecoach

En karrierecoach kan give jobsøgende en konkurrencefordel på en række måder: De kan hjælpe jobsøgende med at udvikle et unikt personligt brand, der adskiller dem på et overfyldt marked. De kan hjælpe jobsøgende med at udvinde det “skjulte jobmarked” for uannoncerede stillinger og udnytte netværk og personlige forbindelser til at få en rolle. De kan også hjælpe jobsøgende med at formulere deres styrker og lidenskaber inden for professionel kommunikation, såsom CV’er, følgebreve, “elevator pitches” og falske jobsamtaler, der vil fange ansættelseslederes opmærksomhed.

Hvad kan du forvente af en karrierecoach

En karrierecoach kan hjælpe dig med at identificere dine mål, uanset om de er at få et højere betalt job, skifte karriere, få en forfremmelse eller klare en jobsamtale.

Arbejdet med en karrierecoach en kreativ proces, der kan inspirere dig til at maksimere dit personlige og professionelle potentiale.
Coachens ansvar er at:

 • Opdag, afklar og afstem med det, du ønsker at opnå
 • Tilskynde til selvopdagelse
 • Fremkalde løsninger og strategier
 • Holde dig ansvarlig

Denne proces hjælper klienter med dramatisk at forbedre deres syn på arbejde og liv, samtidig med at de forbedrer deres lederevner og frigør deres personlige og professionelle potentiale.

7 tegn, der gør at du bør overveje en karrierecoach

Selvom nogle signaler er indlysende, er det ikke altid klart, hvornår det er tid til at søge hjælp udefra for at fremme din karriere. Her er syv nøgleindikatorer for, at en karrierecoach kan være en værdifuld investering.

 • Du oplever jobangst: Hvis du keder dig eller er frustreret over dit job, men ikke ved, hvilke andre karriere(r) du kan forfølge, er det en værdifuld idé at få en karrierecoach.
 • Du kæmper med din jobsøgning: Hvis du udsender CV’er uden at bære frugt, kan en karrierecoach hjælpe. Dette kan betyde, at du ikke får nogen opkald som respons på et CV, eller at du ikke bliver bedt om jobsamtaler. For dem, der får indkaldelsen til et interview, kan en karrierecoach være en værdifuld investering, hvis du ikke modtager tilbud.
 • Dit professionelle brand har brug for arbejde: For at markedsføre dig selv skal du overveje dit professionelle brand, og det starter med et stærkt CV. Hvis du har brug for hjælp til at lave et CV, følgebreve og andre materialer, eller hvis du søger tips til, hvordan du præsenterer dig selv i dit bedste lys i jobsamtaler, kan en karrierecoach være et godt valg. En karrierecoach kan hjælpe med at lave CV’er, følgebreve, elevator-pitch og alle de andre facetter af at udvikle dit professionelle brand for at få succes i din jobsøgning eller din karriereudvikling.
 • Din karriere er gået i stå: Et andet tydeligt tegn på, at en karrierecoach er for dig: Du rykker ikke op ad karrierestigen på trods af dit hårde arbejde.
 • Du bliver udfordret til at skille dig ud fra mængden: Det er vigtigt at præsentere dig selv som mere end blot en samling af færdigheder og legitimationsoplysninger. På ekstremt konkurrenceprægede arbejdsmarkeder kan det at finde dine unikke styrker og passion gøre hele forskellen, og en karrierecoach kan hjælpe dig med at identificere og bygge videre på disse styrker og hjælpe dig med at skille sig ud som den perfekte pasform til den næste rolle.
 • Du kæmper med selvmotivation: At fremme din karriere er et udfordrende arbejde, og til tider kan selv de mest motiverede personer finde på at slappe af eller blive udbrændt. Hvis du finder dig selv i behov for en “neutral” til at holde dig ansvarlig for at nå dine mål, er en karrierecoach et godt bud. At sætte mål og milepæle og kortlægge en vej og konkrete skridt til at nå disse mål kan være nemmere, når en neutral tredjepart holder dig ansvarlig.
 • Du er ambitiøs: Hvis du ønsker at fremskynde din rejse til at nå dine karrieremål, kan en karrierecoach være en katalysator. Du kan ikke forvente, at din drømmekarriere falder i dit skød; du skal prioritere succes, og med en karrierecoach ved din side kan det være meget mere sandsynligt at nå dine professionelle mål.

3 tegn på, at du ikke er klar til en karrierecoach

Selvom du har identificeret behovet for en karrierecoach, hvis du kæmper for at se ind i dig selv efter svar, er en karrierecoach muligvis ikke en løsning på nuværende tidspunkt. En karrierecoach kan kun bringe dig så langt. Du skal være åben og villig til at arbejde hårdt for at identificere dine styrker og svagheder og kæmpe for den tilfredsstillende karriere, du ønsker.
Her er tre indikatorer på, at en karrierecoach måske ikke er de rigtige for dig:

 • Du tror, ​​at en karrierecoach besidder alle svarene og vil finde dig et job: Hvis du henvender dig til en karrierecoach og forventer, at coachen vil forbinde dig med et VP-job i fire nemme trin, kan du blive skuffet. En karrierecoach er hurtig til at påpege, at de ikke kan udføre mirakler. Hvad mere er, at ydelsen ikke en hurtig løsning.
 • Du er tilbageholdende med selvevaluering, selvransagelse og muligvis netværk: En karrierecoach vil næsten altid give en klient noget at gøre eller tænke på som forberedelse til deres næste session. For eksempel kan coachen bede dig om at tage en personlighedstest, reflektere over dine bedste og værste arbejdserfaringer eller netværke i din fritid. Det er i din bedste interesse at bruge tid på dette arbejde; ellers spilder du din tid og dine penge. Mens en karrierecoach kan hjælpe dig med at identificere dine passioner og hjælpe med at opbygge dine styrker og afbøde dine svagheder, vil meget af det faktiske arbejde med at forbedre dine karrieremuligheder komme indefra.
 • Du har problemer med at åbne op for andre: For at coaching skal være effektiv, skal klienter være ærlige over for sig selv og deres coaches, og både coach og klient skal være åbne over for feedback og konstruktiv kritik. En god ​​karrierecoach vil ikke være blege for at stille direkte, uddybende spørgsmål og vil være åbne for at høre konstruktiv feedback på, hvad der fungerer og ikke virker både i den generelle coachingproces og i job-/karrieresøgningen. Det burde du heller ikke være.

Sådan vælger du en karrierecoach

I betragtning af karrierecoachingens indflydelse og personlige karakter kan det være en udfordring at finde den rigtige pasform. Det bedste sted at starte er at bede folk i dit netværk om henvisninger.

Mange karrierecoacher er aktive online. Søg blogindlæg, artikler og artikler skrevet af en karrierecoach for at se, om du forbinder dig med coachens tone og de emner, de skriver om. Det er også vigtigt at sikre, at den, du vælger, forstår det særlige i nutidens arbejdsliv.

Du bør også vælge en coach, hvis certificeringer og legitimationsoplysninger adresserer de mål, du ønsker at opnå. For eksempel, hvis du ønsker at skabe eller skærpe et personligt brand, skal du finde en coach, der har en personlig branding legitimation.

Når du har fundet en kandidat eller to, så bed om en konsultation for at få en fornemmelse af hans eller hendes stil. Mange coaches vil tilbyde en indledende konsultation, så du (og de) kan beslutte, om kemien passer.

Myter om en karrierecoach

Almindelige myter florerer om karrierecoaching, og det er, at kun ledere på lederniveau er afhængige af en karrierecoach. Selvom det måske har været sandt i fortiden, er det ikke længere tilfældet. Karrierecoaching er gennemgående i enhver branche og på alle karrierestadier – fra dem, der lige er startet, til dem, der skifter karriere, til dem, der ønsker at trives i eller komme videre fra deres nuværende rolle.

En anden almindelig myte er, at karrierecoaching er for ledige. Mens en karrierecoach spiller en rolle i at hjælpe med en jobsøgning eller karriereovergang, er de lige så værdifulde til at hjælpe kunder med at få mest muligt ud af deres job og mulighederne hos deres nuværende arbejdsgiver. Selv dem, der er sikre i deres job og er opfyldt af deres karrierevalg, kan udnytte muligheden for at arbejde med en coach.

Mange fagfolk har også en almindelig misforståelse om, at det er deres arbejdsgivers ansvar at styre og styre karriereforløb og præstationer. Desværre er de fleste virksomheder ikke fokuserede på at hjælpe deres medarbejdere med at nå personlige mål; det er op til den enkelte at gøre det. En karrierecoaching kan være en smart investering, da du tilbringer en betydelig del af dit liv på arbejdet, og det betaler sig ikke kun at være glad der, men at have nogen i dit hjørne, der hjælper med at kortlægge en karriereplan og skubber dig til at opnå det.

🤷‍♀️ 💼 🤷‍♂️ 💼 🤷‍♀️ 💼 🤷‍♂️ 💼

Læs om hvordan skriver man en ansøgning

🤷‍♀️ 💼 🤷‍♂️ 💼 🤷‍♀️ 💼 🤷‍♂️ 💼

| Jobsøgning |
| Rekruttering | Outplacement | Outplacementforløb |
| Jobansøgning | Ansøgning skabelon | Ansøgning eksempel | Uopfordret ansøgning eksempel | Uopfordret ansøgning | Motiveret ansøgning eksempel | Motiveret ansøgning |
CV skabelon | CV eksempelCV skrivning |
| Jobsamtale | Mentaltræning | Mentaltræner | Jobplet | Spørgsmål til jobsamtale | Forberedelse til jobsamtale |
| Stress symptomer |
Stresscoach | Karrierecoach | Karrierecoaching | Job coaching |
| DISC analyse | Trivselsundersøgelse | Spørgeskemaundersøgelse |
| Psykisk arbejdsmiljø | Arbejdsglæde | SelvværdSelvtillid |
| Udbrændthed | Posttraumatisk stress | Stresshåndtering |
| LinkedIn kursus | LinkedIn login | LinkedIn hjælp |

🤷‍♀️ 💼 🤷‍♂️ 💼 🤷‍♀️ 💼 🤷‍♂️ 💼

Læs om career counseling

NB:
Denne og alle andre sider på dette website er underlagt den Disclaimer du kan læse i bunden af siden jobsøgning der også linker til denne side om en karrierecoach.